Intro Intro Intro Intro Intro

Jens Van Praet

Portret van Jens Van Praet

Over Jens

Medisch sportadviseur
1e Dan Wereldgraad WKF (World Karate Federation)
2019 - Initiator karate Vlaamse Trainersschool
2020 - algemeen gedeelte Instructeur Vlaamse Trainersschool
2024 - Intructeur Vlaamse Trainersschool

Arts-Doctor geneeskunde


Toen ik op 14-jarige leeftijd begon te trainen in karateclub Akiyama Gent, kon ik niet vermoeden dat ik zo gebeten zou worden door deze sport. Doorheen de jaren werd karate mijn ideale ontspanning. Bovendien is het een heel gezonde ontspanning. Internationale richtlijnen adviseren per week tussen 2,5 en 5 uur matig intensieve lichaamsbeweging te doen ter preventie van hart- en vaatziekten (1).

Een karate training past hierin perfect. In onze club mag iedereen oefeningen uitvoeren naar eigen vermogen, waarbij het natuurlijk wel de bedoeling is om telkens de conditie iets verder op te bouwen. Daarnaast hebben Japanse krijgskunsten in vergelijking met andere vormen van lichaamsbeweging de unieke eigenschap om coördinatie tussen spieren en spiergroepen te bevorderen.

Recent wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in het belangrijkste medische tijdschrift te wereld, toonde een gunstige invloed aan op het functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson, een ziekte waarbij bepaalde hersencentra die bewegingen aansturen aangetast worden (2). Een goed uitgebalanceerde spiermassa is bovendien de ideale preventie voor allerlei spier- en gewrichtskwalen.

Ook in Akiyama wordt tijdens de trainingen het belang van coördinatie van bewegingen benadrukt. Als arts kan ik dus karate aan bijna iedereen aanraden als gezonde lichaamsbeweging slechts enkele mensen komen niet in aanraking voor martiale sporten).

Diploma's

Foto's

Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet : lesgever Koninkijk Akiyama Jens Van Praet Jens Van Praet Jens Van Praet